Kwaliteitscontrole

Bel ons:
Mail ons:

MFQI voert kwaliteitscontroles uit in de groente- en fruitbranche. Dat doen wij onafhankelijk, voor zowel importeurs, exporteurs als expediteurs. Onze kennis op het gebied van groente en fruit is van hoog niveau, met als  specialisatie exoten en overzees fruit.

De kwaliteit van het product wordt beoordeeld aan de hand van Europese normen. Met behulp van daarvoor bestemde instrumenten en de kennis van de keurmeester wordt onder andere producttemperatuur, hardheid, suikergehalte, gewicht, maat, in- en uitwendige kwaliteit en de staat van de pallets, dozen en labels beoordeeld. Wij geven advies over de te verwachten houdbaarheid en ontwikkeling van het product.

Desgewenst verzorgen wij residu analyses en microbiologisch onderzoek. Indien van toepassing controleren wij de containerinstellingen, verrichten gasmetingen en lezen de temperatuurrecorders uit.

Alle verzamelde gegevens verwerken wij in overzichtelijke rapportages voorzien van score, metingen, foto’s, productrelevante gegevens en klantspecifieke wensen. Wij zijn flexibel inzetbaar, wij adviseren en evalueren de kwaliteit samen met de klant.

De inspectie wordt uitgevoerd door onze gediplomeerde controleurs en wij kunnen de kwaliteit van het product vergelijken met de grote hoeveelheden aan groente en fruit van over de hele wereld die wij controleren. Dit stelt ons in staat een onafhankelijk en marktconform-beeld/score toe te kennen aan de betreffende partij. Wij zijn de ogen en oren van onze klanten en bewaken de kwaliteit van hun product.